Newcastle United Blog - Újkastély

Wolverhampton-Newcastle előzetes

2024. szeptember 15. - Gyul4

Véget ért a válogatott szünet, vasárnap délután pedig folyatódik a bajnokságban való megmérettetés a Wolverhmapton Wanderers és a Newcastle United számára. 

stadion_wolves.jpg

A Szarkák pozitívan kezdték a 2024/25-ös bajnoki idényt. Az első három fordulóban lejátszott mérkőzésükből kettőt megnyertek (egy döntetlen mellett), és rendkívül fontos győzelmet arattak két héttel ezelőtt a Tottenham ellen. Mindazonáltal ugyanakkor fontos azt is kijelenteni, hogy a pályán nyújtott teljesítménye közel sem volt meggyőző a csapatnak az eddigi mérkőzéseken: a folyamatos kontroll hiányzott a meccseken, és egy-egy mérkőzésen belül voltak időszakos kihagyásai is a csapatnak. Howe is elismerte  a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, hogy a csapat még nem érte el a maximális fordulatszámot.

De ne legyünk telhetetlenek. Az elmúlt 13 év legjobb rajtját produkálta a csapat, és valljuk be, ha őszinték akarunk lenni magunkhoz: a pontok többet számítanak, mint a mutatott játék. Ugyanakkor fontos megjegyezni: a csapatnak mindenképpen javulnia kell a mutatott játékban.

A válogatott szünet szerencsére jól sikerült a játékosok számára. Nagyon sok játékosunk lépett pályára a hazája válogatottjában, emellett pedig szerzett gólt, vagy osztott ki éppen gólpasszt. Így pozitívan térhettek vissza a csapathoz.

Néhány hír a csapat háza tájáról

Fabian Schär eltiltása lejárt, így újra ott lehet a csapatban. Joe Willock könnyített edzéseket végzett, míg Emil Krafth szintén a csapattársakkal együtt tudott edzeni, és alkalmas lehet a játékra. Ugyanakkor Wilson, Miley, Botman és Lascelles játékára tovább sem számíthat egyelőre Howe.

Várható kezdőcsapatok

A mérkőzés előtt az egyik fő kérdés, hogy a védelem jobb oldalán, Trippier vagy Livramento fog majd kezdeni. Trippier miután visszavonult a válogatottól, az egész válogatott szünet alatt a csapattal együtt készült, Eddie Howe -val és a stábbal. S bár Livramento ott volt az angol válogatott keretében, egyetlenegy percet sem kapott. Tino meggyőző teljesítményt a Tottenham ellen, kérdés, neki, vagy Trippiernek szavaz majd bizalmat Howe.

A középhátvéd kérdést illetően úgy gondolom, nincs kérdés. Schär visszatért az eltiltásából, és minden bizonnyal ő fog majd kezdeni Burn mellett a védelem tengelyében a Wolverhampton ellen. A védelem bal oldalán kérdés, hogy Hallnak, vagy Kellynek szavaz majd bizalmat Howe. Hall remekül játszott az angol U21-es válogatottban a válogatott szünet alatt, két gólpasszt is kiosztott.

A másik kérdés, hogy Guimaraes és Joelinton mellett ki kezd majd a középpályán. Tonali remekül játszott az olasz  válogatottban, a franciák ellen egy pazar gólpasszt is kiosztott. A kérdés, neki vagy pedig Longstaffnak szavaz bizalmat Eddie.

A támadósorban úgy gondolom nincs nagy kérdés: Gordon, Barnes és Isak rohamozzák majd a Farkasok kapuját.

nufclu.jpg

Newcastle United: Pope, Livramento, Schär, Burn, Hall, Tonali, Guimaraes, Joelinton, Gordon,Barnes, Isak.

Wolverhampton: Johnstone, Semedo, Bueno, Dawson, Gomes, Andre, Bellegarde, Rodrigo Gomes, Ait-Nouri,  Cunha, Hwang Hee-chan.

Érdekes tények és statisztikák

  • Ha a Newcastle nem nyer, ez lesz zsinórban a negyedik szezon, hogy nem sikerül megnyernie a csapatnak az első két idegenbeli bajnokiját.
  • A Newcastle a legutóbbi 23 bajnoki mérkőzésén egy mérkőzés kivételével mindegyiken legalább egy gólt kapott. Legutóbb még áprilisban, a Crystal Palace ellen nem kaptak gólt a Szarkák a Selhurst Parkban (0-2).
  • Alexander Isak karácsony óta, a legutóbbi 20 Premier League mérkőzésén 18 gólt szerzett. Nála több gólt ebben az időszakban csak Erling Haaland és Cole Palmer szerzett.
  • Eddie Howe még soha sem nyert mérkőzést a Molineaux-ban. Kétszer vesztett a Farkasok otthonában a Bournemouth mestereként, míg a Newcastle menedzsereként pedig két döntetlent ért el.

A Newcastle előző mérkőzései a Wolverhampton ellen (csak idegenbeli)

Győzelem: 7
Döntetlen: 15
Vereség: 26

Játékvezető

Chris Kavanagh
A Newcastle Unitednek vezetett meccsei: 27
Győzelem: 10
Döntetlen: 7
Vereség: 10
Sárga lap: 50
Piros lap: 0
Büntetők: 2-4
Utolsó mérkőzés: 2024.01.13., Machester City ellen 2-3-as vereség.

Mikor és hol

Szeptember 15., 17:30
Molineux Stadion
Premier League 4. forduló
Wolverhampton Wanderers - Newcastle United
Spíler 1 tv élőben közvetíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr5418492178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása