Newcastle United Blog - Újkastély

Everton-Newcastle előzetes

2024. október 05. - Gyul4

A hétközi Wimbledon elleni Ligakupa mérkőzés után ezúttal a bajnokságban vár újabb megmérettetés a csapatra, mégpedig a Sean Dyche vezette Everton lesz az ellenfél idegenben. Ez lesz Eddie Howe 300. Premier League mérkőzése menedzserként.

goodison-park.jpg

A Fulham elleni fájó vereségre jól reagált a csapat. Előbb sikerült egy 1-1-es döntetlent elérni a bajnoki címvédő Manchester City ellen, egy olyan mérkőzésen, amelyen végre azt láthattuk a csapattól, amelyet folyamatosan látni szeretnénk. Nagy intenzitással, bátran és szervezetten játszottunk, több szép akciót is vezettünk, és fizikailag is bírtuk a mérkőzést.

Ennek függvényében talán nem meglepő, hogy Howe is elégedetten nyilatkozott a múlt heti bajnoki mérkőzés után: "Az energia megvolt, a minőség megvolt és azt hiszem, mentálisan is rendben voltunk. A Manchester City ellen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, ha a legjobb formánkat hozzuk. A kihívás most az, hogy ezt a formát folyamatosan fenntartsuk."

A hét közben következett a Wimbledon elleni Ligakupa mérkőzés, amelyről nem szeretnék különösebben sokat írni. Schär tizenegyesgóljával tovább jutottunk, és a következő körben a Chelsea lesz az ellenfél. A mérkőzésről egyébként sok mindent elmondott, hogy a Wimbledonnak nem volt kaput eltaláló lövése.

A mai Everton elleni bajnoki mérkőzés minden bizonnyal nem lesz egyszerű a csapat számára. Elég, ha csak abból indulunk ki, hogy az előző szezonban 3-0-ás vereséget szenvedtünk el a Goodison Parkban. Minden bizonnyal a játékosok (köztük a korábbi Everton játékossal Gordonnal a csata sorban) mindent megtesznek majd azért, hogy feledtessék a szurkolókkal a tavalyi fiaskót. Azonban Dyche legénységének biztosan lesz ehhez egy-két (keresetlen) szava. Kemény, fizikailag megterhelő mérkőzés várható.

schar.jpg

Előző mérkőzések az Everton ellen (csak idegenben):

Győzelem: 22
Döntetlen: 18
Vereség: 48
Gólarány: 104:168

Az Everton elleni legutóbbi 20 idegenbeli bajnoki meccsből csak kettőt nyert meg a Newcastle United, öt döntetlen és 13 vereség mellett.

A mérkőzés előtt így áll a két csapat a sérülteket tekintve:

Newcastle: Sven Botman, Jamaal Lascelles, Lewis Miley, Callum Wilson, Alexander Isak, Martin Dubravka.

Everton: Nathan Patterson. Youssef Chermiti, Armando Broja, Seamus Coleman, Bamidele Alli.

Várható kezdőcsapatok:

Newcastle: Pope, Trippier, Schär, Burn, Kelly, Guimaraes, Tonali, Joelinton, Murphy, Barnes, Gordon.

Everton: Pickford, Young, Tarkowski, Keane, Mikolenko, Mangala, Doucure, Harrison, McNeil, Ndiaye, Calvert-Lewin.

 

Mikor és hol

Október 05., 18:30
Goodison Park
Premier League 7. forduló
Everton - Newcastle United
Spíler 1 tv élőben közvetíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr5018701206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása