Newcastle United Blog - Újkastély

Jön 2024 első bajnoki mérkőzése: Liverpool-Newcastle

2024. január 01. - Gyul4

Ma este az Anfield Road-on lép pályára a Newcastle United. A Szarkák ellenfele a listavezető Liverpool lesz a bajnokságban.

pool-nufc.jpg

A Vörösök a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükből hármat megnyertek, két alkalommal pedig döntetlent játszottak. Ezzel szemben Eddie Howe fiai a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükből négy alkalommal veszítettek, és egy alkalommal győztek.

Ha csak a jelenlegi formát nézzük, egyértelműen a liverpooliak a mérkőzés esélyesei... De a labda gömbölyű, a futballban bármi megtörténhet...

A bevezetőmet rögtön kezdeném azzal, szomorú látni, 2023 végére a sérüléshullám közepette mennyire "összeomlott" a csapat, a december pedig egész egyszerűen mondjuk ki: pocsékra sikerült. Howe-nak alig maradt egészséges játékosa, a csapatot pedig nem tudta megfelelően rotálni. Ez pedig természetesen az eredményekben is megmutatkozott.

A rossz december után talán nem meglepő, hogy "jó magyar mentalitás szerint" megjelentek hazai berkekben, a Howe takarodj kommentek, és üzenetek.

eddie1_1.jpg

De kérdezem én, amikor 2023-ban bejutott a csapat a Ligakupa döntőjébe, elérte a TOP4-et, és 20 év után újra ott volt a Bajnokok Ligájában, ahol több mint tisztesen helyt állt a csapat, akkor hol voltak a Howe takarodj kommentek, és hol volt az, hogy TOP edző kell helyette?

Igen, Howe-nak is megvan a maga hibája a jelenlegi eredményekben, és minden bizonnyal ő is folyamatosan keresi a megoldást, és levonja a maga hibáit...

Örök klasszikus, csak a vesztes keres kifogásokat. De azért ne menjünk már amellett a tény mellett, hogy gyakorlatilag egy kezdőcsapatnyi  játékosa hiányzik neki (sérülések, valamint Tonali váratlan eltiltása miatt). Így pedig baromira nem egyszerű dolgozni, és eredményeket hozni. Megnézném Guardiola, Mourinho, Conte, Arteta vagy éppen Ancelotti mit hozna ki ebből a jelenlegi sérültekkel teletűzdelt csapatból...

Emellett pedig azt se felejtsük el, két évvel előzte meg a csapat 2023-ban a tulajdonosi kör által felvázolt projektet.

A jót könnyű megszokni, így volt ez minden bizonnyal mindenkinél. 2023 első fele, több mint extrát hozott a szurkolók számára.

Amit akkor pluszba kaptunk, azt most józanító pofonként visszakaptuk a "sorstól": a sorozatterhelés, a több fronton való helytállás és a rövidebb keret miatt.

Hogy 2024 mit tartogat számunkra? Meglátjuk. Az is lehet, hogy a következő szezonban nem leszünk ott egyetlenegy európai kupa sorozatban sem. Az is lehet, hogy januárban megfelelően erősítünk (már amennyire a pénzügyi fair-play engedi), visszatérnek a sérültek, és újra bravúros helyen végzünk majd.

Egyet ne feledjünk el, Róma sem egy nap alatt épült föl. Ez a projekt sem máról-holnapra fog beérni. Aki most nagyon negatív a csapatot illetően, az ne menjen vissza messzebb annál, csak emlékezzen vissza a Bruce féle csapatra és játékra.

Mint ahogyan 2023-ban is, 2024-ben is lesznek örömteli pillanatok és buktatók is bőven. Nekünk csupán csak egy dolgunk van, a csapat mellett állni, mint ahogyan eddig is tettük.

Este pedig rögtön a Liverpool ellen mutathatjuk meg az Anfield Road-on, korai volt minket "temetni". Több veszíteni valónk nem nekünk, hanem a liverpoolianak van.

Howay The Lads!

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr5718292651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása