Newcastle United Blog - Újkastély

Sheffield United-Newcastle United előzetes

2023. szeptember 24. - Gyul4

A hétközi San Siróban elért gól nélküli döntetlen után ezúttal ismét a bajnokságban vár megmérettetés a játékosokra. A csapat a frissen feljutott Sheffield United otthonában lép pályára.

sheffield-nufc.jpg

Kedden egy értékes ponttal távoztunk az AC Milan otthonából, amely jó alapot adott nekünk a Bajnokok Ligája csoportkör további részére. A soron következő időszakban több fronton is helyt kell állnia a csapatnak. A mai Sheffield elleni bajnoki mérkőzés után szerdán már a Manchester City ellen lépünk pályára a Liga Kupában, majd jön a Burnley elleni bajnoki szombaton, majd október 4-én (szerdán) pedig a PSG elleni Bajnokok Ligája mérkőzés.

A múlt szombati, Brentford elleni 1-0-s győzelem nem volt szép, mint ahogyan az AC Milan otthonában elért gól nélküli döntetlen sem. De ez két nagyszerű eredmény volt a számunkra, pont olyan, amelyre szükségünk volt a zsinórban elszenvedett három vereség után.

A Bramall Lane-ről győzelemmel távozni nagyon fontos dolog lenne. Nemcsak azért, mert ezzel lendületet vennénk a bajnokságban, hanem azért is, mert Eddie Howe és a játékosok bizonyítani tudnák azt, hogy a "vékony keret" ellenére több fronton is képesek helyt állni. A riválisok felé jelezvén azt, hogy nem okoz problémát az, hogy egyik nap még a világ legerősebb bajnokságában, pár nappal később pedig a legrangosabb európai kupa porondon kell helyt állni.

A mérkőzés előtt ugyanakkor felvetődik néhány kérdés: A hétközi Bajnokok Ligája megmérettetés után fizikailag hogyan tudjuk majd felvenni a versenyt a kő kemény Sheffield United ellen? Felkészülünk-e megfelelően a rögzített helyzeteikre?  Mentálisan a játékosok mennyire merültek ki? Mennyire van még bennük a drukk azután, amit átéltek a St. James' Parkban? Sokaknak ez volt az első mérkőzése a BL-ben. A csapat képes lesz-e kontrollálni a mérkőzést, és nagy veszélyt kialakítani a támadó harmadban? A rengeteg kérdés közül, csak néhány amely felvetődött bennem a 17:30-kor kezdődő bajnoki mérkőzés előtt. Reméljük pozitív válaszokat kapunk majd rájuk a mérkőzés során.

Csapat hírek:

Eddie Howe három játékosára nem számíthat a mai mérkőzésen: Joelinton, Joe Willock és Emil Krafth személyében.

A házigazdáknál eltiltás miatt Oli McBurnie nem léphet pályára. De a keretből kimaradt még Ben Osborn, Max Lowe, John Fleck, Rhian Brewster, Daniel Jebbison, George Baldock és Will Osula is.

Várható kezőcsapatok:

Newcastle United: Pope; Trippier, Schär, Botman, Burn; Guimaraes, Longstaff, Anderson; Almirón, Barnes, Wilson.

Sheffield United: Foderingham; Ahmedhozic, Egan, Robinson; Bogle, Souza, Norwood, Hamer, Thomas; McAtee; Archer.

Néhány érdekes statisztika:

  • A Newcastle a legutóbbi hét Sheffield United elleni bajnoki mérkőzéséből hatot megnyert.
  • A Sheffield az első öt bajnoki mérkőzésén egy pontot szerzett. Öt pontot veszítettek el összesen a 88. percben kapott gól után.
  • Egy vereségre vannak a 100. Premier League-ben elszenvedett vereségüktől.
  • A Sheffield United a legutóbbi 43 Premier League mérkőzéséből 33-at elveszített. Ebből 21 alkalommal "csak" egy góllal kaptak ki.
  • Paul Heckingbottom a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette menedzserként a Newcastle ellen, összesen hat gólt kaptak ezeken a mérkőzéseken, és egy gólt sem szereztek.
  • A Newcastle 14 bajnoki mérkőzés óta veretlen a frissen feljutó csapatok ellen (7 győzelem, 7 döntetlen). Legutóbb 2021. januárjában a Leeds ellen kaptak ki a Szarkák feljutó csapattól.
  • Wilson a legutóbbi 17 Premier League mérkőzésén 14 alkalommal volt eredményes annak ellenére, hogy ezek a mérkőzések közül csak hétszer kezdett.

A mérkőzést 17:30-től a Spíler1 TV élőben közvetíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr2118220759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása