Newcastle United Blog - Újkastély

Newcastle-PSG beharangozó

2023. október 04. - Gyul4

Három zsinórban aratott aratott Premier League győzelem, valamint a Manchester City kiütése után a Liga-kupából fogadjuk a PSG-t a Bajnokok Ligájában hazai pályán, az F csoport második meccsén.

isak-mbappe.jpg

Az első mérkőzésükön a Szarkák gólnélküli döntetlent értek el az AC Milan ellen idegenben, míg a PSG pedig hazai pályán 2-0-ra győzni tudott a Borussia Dortmund ellen.

Nehéz mérkőzés, és hatalmas kihívás vár a sérültekkel tele tűzdelt Newcastlere hazai pályán a PSG ellen. A Szarkákat sokan esélytelennek tartják a ma esti mérkőzésen, így a Newcastle játékosai gyakorlatilag az "esélytelenek nyugalmával" készülhetnek a ma esti mérkőzésre. A helyi fiúk, Dan Burn és Sean Longstaff a mérkőzés elején felzúduló Bajnokok Ligája himnusz alatt élhetik meg álmaikat, és azt, hogy mekkora út vezetett a számukra ennek a mérkőzésnek az eléréséhez, amelynek minden bizonnyal minden pillanatát ki fogják majd élvezni, és kettőzött erővel fognak küzdeni. Na és akkor ne feledkezzünk meg arról a Jamaal Lascellesről sem, aki nemrégiben még a másodosztályból segítette fel a Newcastle-t a Premier League, most pedig a Bajnokok Ligájában futhat majd ki csapatkapitányként a pályára...

nufcl-ucl.jpg

Hosszú idő után fel fog csendülni a Bajnokok Ligája himnusza a St. James' Parkban. Az a dallam, melyre oly sokan vártunk oly sokat, a Mike Ashley éra alatt is. Akkoriban olyan távolinak tűnt minden, most pedig már valósággá vált. Ezeket a pillanatokat csak élvezni kell, s bízzunk benne, emellé eredmény is párosul majd.

Azonban valljuk be, nem csak azért vagyunk itt, hogy élvezzük ezeket a pillanatokat, hanem azért is, hogy a legjobb csapatokkal versenyben legyünk, mint ahogyan Eddie Howe is elmondta már többször is. A gyengébb szezon rajt után újra jó formában vagyunk és lendületben van a csapat, ez azonban közel sem mondható el a PSG-ről, akik szombaton nem tudtak győzni a Clermont Foot ellen és mindössze csak az 5. helyen állnak a Ligue1-ben.

Ez persze nem jelenti azt, hogy le kéne becsülni őket a gyengébb szezon rajt miatt. Ugyanakkor azt szeretném, hogy játsszunk félelem nélkül, és mutassuk meg a világnak, mire vagyunk képesek és hiba volt minket előzetesen lebecsülni/lesajnálni. Őszintén állítom/gondolom, hogy hazai pályán, ez a nagyszerű szurkoló tábor előtt bárkit képesek vagyunk legyőzni a St. James' Parkban.

Csapat hírek

joelinton_1.jpg

Sven Botman nem lehet ott a pályán, mint ahogyan minden bizonnyal Joelinton és Wilson is kihagyja majd a PSG elleni mérkőzést. Rajtuk kívül Willock és Barnes játékéra sem számíthat Howe.

Luis Enrique számára, hogy Kylian Mpabbé ott lehet a pályán, a sérülése már a múlté. Ugyanakkor Asensio, Kimpembe és Nuno Mendes sérülés miatt nincsenek ott a keretben. A korábbi Szarka célpont Hugo Eeketike szintén nincs ott a keretben, Az ő kimaradásának az oka, hogy nyáron nem volt hajlandó távozni Párizsból.

Várható kezdőcsapatok

Newcastle United: Pope, Trippier, Lascelles, Schär, Burn, Lonstaff, Bruno, Tonali, Almirón, Gordon, Isak.

PSG: Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Skriniar, Hernández, Ugarte, Vitinha, Zaire-Emery, Dembélé, Mbappé, Muani.

Howay The Lads!

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr518227763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása