Newcastle United Blog - Újkastély

Longstaff FA-kupa trófeát akar

2024. január 09. - Gyul4

Sean Longstaff úgy véli, hogy a Newcastle Unitednek elég jó csapata van ahhoz, hogy megnyerje az FA-kupát.

longstaff.jpg

A Newcastle United már kiesett a Bajnokok Ligájából és a Ligakupából is, a Premier League tabelláján pedig a kilencedik helyen állnak. A Szarkák középpályása, Longstaff úgy gondolja, az FA-kupa az a versenysorozat, amellyel "megmenthetik" ezt a szezont és történelmet írhatnak.

"Tudjuk, hogy nagyon kiábrándító volt a Ligakupából való kiesés, és ha emlékezetes szezont akarunk, akkor az FA-kupát kellene megnyernünk ahhoz, hogy trófeát emelhessünk az idény során a magasba. Hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk erre."

"Először is ehhez túl kellett vészelnünk a Sunderland elleni derbyt. Innentől kezdve mindegy, hogy otthon vagy idegenben játszunk, ha szeretnénk majd magasba emelni a trófeát. Mindent bele kell adnunk minden mérkőzésen."

"Ha ismét ott lehetnénk a Wembleyben, és ezúttal pozitív végkifejlettel zárnánk, az nagyszerű lenne mindannyiunk számára. De addig hosszú még az út, és nem szabad ennyire előre gondolkodni, lépésről-lépésre kell majd haladnunk."

A Sunderland elleni mérkőzésről így vélekedett Longstaff:

"Egy ilyen mérkőzésen, amelyet régóta vártunk már, egyszerre lehet érezni az idegességet, az izgalmat és a feszültséget. Azonban nagyon jól kontrolláltuk az érzelmeinket, és úgy gondolom, hogy végül megérdemelten győztünk."

sl-sunderland.jpg

"Az egyik legfontosabb dolog, amiről a mérkőzés előtt beszéltünk az volt, hogy ne hagyjuk, hogy az ellenfél szurkolói beleélhessék magukat a továbbjutásba és győzelembe hajszolják majd az ellenfelet. Ezt úgy tettük, hogy lassítottuk a játékot, fárasztottuk az ellenfelet és folyamatosan birtokoltuk a labdát. Az első gólunk után határozottan nyugodtabb körülmények között játszhattunk tovább."

"A riválisunk a kapott gól után idegesebb lett, és ezt a második félidő elején rögtön ki is használtuk. Szerintem a gólt megelőző szituációban Almiron remekül teljesített."

"Sokan szerették volna korábban azt, hogy kiessen a Sunderland a Premier League-ből. De játékosként úgy gondolom, hogy az északkeleti futball számára nagyszerű lenne, ha a Sunderland és a Middlesbrough is ott lenne a Premier League-ben."

"Ez lehet rosszul fog hangzani, de az előző idény végén azt akartuk, hogy a Sunderland megnyerje a rájátszást és feljusson, szerettük volna újra átélni az olyan napokat, mint amilyen a mostani derby is volt. Ez egy olyan nap volt, amely örökké élni fog az emlékeimben. Remélem, sok ilyenben lesz még részem."

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr6218299089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása