Newcastle United Blog - Újkastély

Három poszt, ahová kulcsfontosságú lenne igazolni

2024. január 02. - Gyul4

A sérüléshullám közepette finoman szólva sincs jó formában a Newcastle United. A Szarkák a legutóbbi hét bajnoki mérkőzésükből ötöt elveszítettek (ebből zsinórban három bajnoki vereség egymás után), és két alkalommal győztek.

ashworth.jpg

A legfontosabb dolog azonban az, hogy a tulajdonosok (csakúgy mint mi, nem mintha a mi szavunk sokat számítana velünk szemben) is kiállnak Eddie Howe mellett a nehéz időszak közepette. Azonban itt az ideje annak, hogy a januári átigazolási időszakban segítsék majd Eddie munkáját, és megerősítsék a csapatot, már amennyire a pénzügyi fair play (FFP) engedi majd.

Az elmúlt néhány mérkőzés, és a gyengébb forma rávilágított arra, hogy mely posztok azok, amelyeken mindenképp vérfrissítés kellene a csapat számára:

  • Egy atletikus védekező középpályás, aki nagyban segíteni tudná a hátsó négyesünk munkáját.
  • Egy jobb szélső támadó, aki komoly konkurencia lenne Almironnal és Murphyvel szemben.
  • Egy középhátvéd, aki gyorsabb lenne a jelenlegi középhátvédjeinknél, és magabiztosságot sugározna hátul.

Előfordulhat, hogy az FFP ebben a hónapban nem teszi lehetővé a számunkra azt, hogy mindhárom posztot megerősítsük ebben a szezonban, azonban legalább kettőt illene megerősíteni ebből, hogy megmenthessük a szezonunkat.

Igen, tudom én is, hogy Willock, Anderson és Barnes is visszatérhet a következő hónapban, és hatalmas lökést adhatnak Howe számára, de közülük egyik sem egy romboló középpályás, akire most szükségünk lenne a védelem előtt. Nem véletlen, hogy a Manchester City játékosát, Kalvin Phillipset egyre többet hozzák szóba velünk. Ő a hírek szerint kölcsönbe érkezhet, vételi opcióval.

phillips.jpg

Ami a jobb szélső támadó posztot illeti, megdöbbentet, hogy nem igazoltunk oda játékost a nyár folyamán. Az FFP kétségtelenül probléma, és tudjuk, hogy Gordon is tud játszani ott szükség esetén (akinek a bal szél az igazi posztja, ahová Barnes is érkezett), de mindenképpen kellett volna játékost igazolni oda. Már csak azért is, mivel Almiron egyetlen valódi alternatívája Jacob Murphy, aki egyébként jelenleg sérült. Egy Bajnokok Ligájával tűzdelt, az újabb négy közé jutást előzetesen megtámadó csapat számára több mint luxus volt így neki vágnia a szezonnak.

Mint ahogyan feljebb is említettem, egy tempósabb középhátvéd leigazolását is prioritásnak érzem, más kérdés, hogy erre januárban sor kerül-e majd, vagy a vezetőség kivár majd nyárig, amikor több pénzünk lesz majd az átigazolásokra?

Callum Wilson sorozatos sérülései miatt egy támadó leigazolása sem lenne rossz döntés. Itt jön képbe például a VFB Stuttgart támadója, Sehrou Guirassy is. A guineai támadó 14 bajnoki mérkőzésen 17 gólt, és egy 1 gólpasszt számlál az idei szezonban a Bundesligaban. Fontos infó vele kapcsolatban, hogy 20 millió eurós elengedési záradék van a szerződésében, ami mondhatni, "aprópénz" a jelenlegi piacon.

guirassy.jpg

Emellett a kapus poszton való megerősítésről is voltak hírek, Nick Pope sérülés miatt. Nagyon sok hír jelent meg arról, hogy a jelenleg klub nélküli, korábbi Manchester United kapus, David de Gea érkezhet majd. Azonban a spanyol hálóőr érkezését nagyban befolyásolhatja majd az FFP, az ő leigazolása kevésbé prioritás jelenleg. Elég csak abból kiindulni, milyen ihletett formában védett Martin Dubravka a Liverpool ellen. Ha ő nincs, valószínűleg "megalázó" vereséget szenvedtünk volna az Anfield Roadon. A szlovák hálóőr a régi formáját idézte.

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr3118293593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása