Newcastle United Blog - Újkastély

Newcastle United-Manchester City előzetes

2023. szeptember 27. - Gyul4

A hétvégi, majdhogynem tökéletes Sheffield United elleni bajnoki mérkőzés után (8-0) ezúttal a Ligakupában vár megmérettetés a csapatra.

pep-es-eddie.jpg

Az előző szezonban a döntőig sikerült menetelnünk a versenysorozatban, most azonban első ellenfélként már rögtön a tavaly triplázó (bajnoki cím, FA-kupa győzelem, Bajnokok Ligája győzelem) Manchester Cityvel kell megmérkőznünk ma este.

Három egymást követő hazai mérkőzés vár a csapatra. Ma este a Manchester City, a hétvégén a Burnley (a bajnokságban), azt követően pedig a PSG (a Bajnokok Ligájában) lesz az ellenfelünk a St. James' Parkban. Hét mérkőzést játszunk az elkövetkezendő hónapban, és Eddie Howe, valamint a szakmai stáb számára el kell dönteni azt, hogy mennyire fontos a csapat számára a Ligakupa menetelés, mennyire forgassák meg a csapatot a ma esti mérkőzésre. A kérdés tehát az, hogy erős, vagy pedig "tartalékos" csapattal álljon ki a csapat ma este? Nehéz döntés, főleg úgy, hogy a ma esti mérkőzésre hazai pályán fog sor kerülni. Howe-nak azonban nem csak a jelenre, hanem az elkövetkezendő jövőre (soron következő mérkőzések) is kell majd koncentrálnia.

Pep Guardiola már a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón leszögezte, hogy a ma esti mérkőzés lesz a "legkevésbé fontos mérkőzés" a soron következő mérkőzéseik közül. A spanyol szakember elmondta, a Wolverhampton és az Arsenal elleni bajnoki, valamint az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája mérkőzés is fontosabb a számukra, mint a ma esti Ligakupa mérkőzés. Bárhogy is, egy valami biztos, a tavaly triplázó Manchester Cityt egy esetleges tartalékos csapattal sem szabad fél vállról venni.

Csapat hírek

Eddie Howe továbbra sem számíthat Joe Willock és Emil Krafth játékára, mellettük pedig Harvey Barnes is megsérült a hétvégén, hónapokra dőlt ki a sorból. Jó hír viszont az, hogy Joelinton már a társakkal együtt tudott edzeni kedden.

barnes-injury.jpg

A vendégeknél Rodri eltiltott, Kevin De Bruyne, Bernando Silva, valamint John Stones pedig sérüléssel bajlódik. Guardiola emellett megerősítette, hogy Kyle Walkert és Ruben Diast pihentetni fogja, ugyanakkor Mateo Kovacic és Jack Grealish visszatér a csapatába.

Várható kezdőcsapatok

Newcastle United: Dubravka; Livramento, Lascelles, Botman, Hall; Longstaff, Tonali, Anderson; Murphy, Gordon, Isak.

Manchester City: Ortega; Lewis, Akanji, Ake, Gomez; Philips, Kovacic, Nunes; Doku, Grealish, Alvarez.

Néhány érdekes statisztika a mérkőzés előtt

  • A Manchester City a Newcastle United elleni legutóbbi kilenc találkozójából nyolcat megnyert.
  • A City minden versenysorozatot figyelembe véve a legutóbbi hat mérkőzést egyaránt megnyerte.
  • Guardiola csapata a legutóbbi négy Newcastle United elleni bajnoki mérkőzésén kapott gól nélkül maradt.
  • A Newcastle United a legutóbbi három tétmérkőzésén nem kapott gólt.
  • A Manchester City a legutóbbi négy mérkőzésén legalább három gólt szerzett.

A mérkőzést a Match4 élőben közvetíti 21:00-tól.

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr5618223277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása