Newcastle United Blog - Újkastély

Tonali hivatalosan is a Newcastle játékosa

2023. július 03. - Gyul4

A Newcastle United hivatalosan is megerősítette Sandro Tonali átigazolását az AC Milantól. Az olasz középpályás öt évre írt alá a Szarkákhoz.

sandro.jpeg

A Newcastle 70 millió euró fizetett Tonaliért, aki így a futballtörténelem legdrágább olasz játékosává vált.

Tonali a labdarúgó pályafutását a Piecenza Calcióban kezdte, majd junior korában a Bresciahoz igazolt, ahol 2017-ben debütált profi játékosként.

Miután kiharcolt a feljutást a Serie A-ba a Brescia színeiben, majd egy évet eltöltött az első osztályban, utána szeretett klubjához, az AC Milanhoz került kölcsönbe egy évre, majd az idény végén végleg megvásárolták őt. A Milannal 2022-ben olasz bajnok lett, az előző szezonban pedig bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

tonali1.jpg

Az olasz válogatott színeiben eddig 14 hivatalos fellépése volt, a múlt hónapban pedig az olasz korosztályos válogatott (U21) csapatkapitánya volt az Európa-bajnokságon.

Tonali így nyilatkozott a Newcastle-hez való csatlakozása után: "Először is szeretnék köszönetet mondani a Newcastle Unitednek, mert csodálatos lehetőséget adtak nekem a karrierem folytatásához.

Azzal szeretném viszonozni a belém vetett bizalmukat, hogy mindig mindent ki fogok adni magamból a pályán, ahogy eddig is tettem. Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy nemsokára a St. James' Parkban léphetek pályára. Alig várom, hogy testközelből megtapasztalhassam azt a hangulatot, amit a rajongók teremtenek."

Howe a következőképpen vélekedett Tonali leigazolásról: "Örülök, hogy a Newcastle Unitedben üdvözölhetem Sandrót. Hihetetlen tehetség, és megvan az a mentalitása, fizikai és technikai képzettsége neki, amellyel tökéletesen bele fog illeszkedni a csapatunkba.

Tonali 23 évesen már fontos tapasztalattal rendelkezik Európa egyik legjobb (olasz) bajnokságából, emellett pedig Bajnokok Ligája és válogatott tapasztalata is van neki.

Neki is megvan a lehetősége arra, hogy velünk együtt növekedjen. Izgalmas szezon elé nézünk, örülök, hogy csatlakozott hozzánk."

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr6618159012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása