Newcastle United Blog - Újkastély

Arsenal-Newcastle beharangozó

2023. január 03. - Gyul4

arsenal-nu_1.jpgJó mérkőzésre van kilátás ma este. Az újév első mérkőzésén a harmadik helyen álló Newcastle United a tabella élén álló Arsenal otthonába látogat. Képzeld el, hogy ezeket a sorokat 12 hónappal ezelőtt olvasod...

A 2022-es esztendőt frusztráló döntetlennel zárta a csapat, a helyzetek alapján gólokkal kellett volna nyerni. Ám ahogyan többek között Fabian Schär is lenyilatkozta, van olyan, hogy egyszerűen semmi sem akar összejönni a kapu előtt. Ez egy olyan este volt...

wood.jpg

Nagy aggodalomra azonban így sincs ok, előtte 6 mérkőzéses győzelmi szériája volt a csapatnak. Nem mellesleg pedig eddig csak egyszer veszített a csapat a bajnokságban, akkor is egy 98. percben kapott góllal a Liverpool ellen. Még augusztus végén.

A Newcastle United védelmére, és csapat védekezésére nem lehet panasz a 2023-as bajnoki idényben. A Szarkák az ezidáig lejátszott 17 bajnoki mérkőzésükön mindössze 11 gólt kaptak (a legkevesebbet a bajnokságban). Howe fiait ebben a rangsorban az Arsenal (14 kapott gól) és a Manchester City (16 kapott gól) követik.

Emellett külön érdekesség az is, hogy a 17 mérkőzésből 9 mérkőzést hoztak le a Szarkák kapott gól nélkül.

A rivális Arsenalról

A ma esti mérkőzés nem lesz egyszerű feladat a csapat számára. Kezdjük rögtön azzal, hogy az Ágyúsok listavezetőként fogadják a Newcastle-t. Csakúgy mint nekünk, nekik is mindössze egy vereségük van ezidáig a bajnokágban. Ugyanakkor illik azt is megjegyezni, hogy az eddigi 16 bajnoki mérkőzésükből 14-et megnyertek. Ami több mint beszédes adat.

arsenal1.jpg

Arteta fiai kirobbanó formában folytatták a bajnokságot a világbajnoki szünet után, az azóta lejátszott két bajnoki mérkőzésükön hét gólt rúgtak. Az Emiratesben pedig zsinórban 10 bajnoki győzelmet számlálnak. Egy esetleges győzelemmel10 ponttal eltávolodhatnának a második helyezett Manchester Citytől (akik csak holnap lépnek pályára).

A Newcastle-t és Arsenalt jelenleg 9 pont választja el egymástól a tabellán. A Szarkák eggyel több mérkőzést játszottak le eddig.

A TOP 6 ellen jól megy eddig a bajnokságban

A Liverpool elleni vereséget leszámítva kijelenthetjük, hogy Eddie Howe fiai jól teljesítenek a mostani szezonban a "TOP 6" csapatai ellen.

A Szarkák a Manchester City ellen otthon (3-3), a Manchester United ellen idegenben (0-0) végeztek döntetlenre. A Tottenham Hotspurt idegenben győzték le 2-1-re, míg a Chelseat pedig otthon győzték le 1-0-ra.

Ezidáig a "TOP 6"-ból csak az Arsenal ellen nem lépett pályára a csapat bajnokságban. Bízzunk benne, hogy ellenük is sikeresek leszünk majd.

Csapat hírek

Két Newcastle játékos (Trippier és Schär) van egy sárga laptól arra, hogy eltiltás miatt kénytelen legyen kihagyni a soron következő bajnoki mérkőzést. Azonban ma mindketten ott lehetnek (s minden bizonnyal ott is lesznek) a pályán. Mint ahogyan ott lehet a kezdőben Wilson is, akinek a sérülése a hírek szerint már a múlté.

wilson_3.jpg

Alexander Isak, Jonjo Shelvey, Matt Targett, Emil Krafth és Paul Dummett játékára nem számíthat ma este Howe. Jó hír viszont az, hogy a Sheffield Wednesday elleni FA-kupa mérkőzésen ott lehet már majd a keretben Isak.

A házigazdáknál egy nagy hiányzó lesz Gabriel Jesús személyében. Az ő helyét ezúttal is Eddie Nketiah veheti át.

Várható kezdőcsapatok

Arsenal: Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Xhaka, Partey; Saka, Odegaard, Martinelli; Nketiah.

Newcastle United: Pope; Trippier, Schär, Botman, Burn; Guimaraes, Willock, Joelinton; Almirón, Saint-Maximin, Wilson.

A mérkőzést 20:45-től az Arena4 élőben közvetíti!
Jó szurkolást mindenkinek! Howay The Lads!

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr7518017342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása