Newcastle United Blog - Újkastély

Howe: "Teljesen más meccs volt, mint a vasárnapi"

2022. augusztus 25. - Gyul4

howe3.jpgEddie Howe értékelte a Tranmere Rovers elleni mérkőzésen látottakat.

Küzdelmes mérkőzés volt a Tranmere elleni, nem igaz?

"Nagyon kemény munkát kellett beleadnunk a mérkőzésbe, igazi harcos, brusztolós mérkőzés volt. A Tranmere jól játszott, nyomást gyakoroltak ránk, hosszú labdákat alkalmaztak, sok volt a közvetlen játék, szóval egy kemény próba volt a számunkra. Örülök, hogy a játékosaim jól reagáltak erre."

Karakterteszt volt a mai?

"Határozottan jellempróba volt, ha elég elkötelezett vagy a győzelemhez, akkor nem érhet nagy meglepetés. Azonban ha nincs meg  a motiváció az ilyen mérkőzéseken, akkor könnyen bajba kerülhetsz. Sokszor voltam én is korábban az esélytelenebb csapat menedzsere. Itt most alkalmazkodnia kellett a játékosaimnak a helyzethez - ez egy teljesen más mérkőzés volt mint a vasárnapi -, úgy gondolom ez jól sikerült, és ami a legfontosabb, hogy nyertünk."

A feladat nehezebbé válik az ilyen mérkőzéseken, ha az esélyesebb csapat hátrányba kerül.

"Igen, az a gól egy csalódás volt a számomra, gyakorlatilag a semmiből érkezett, addig nem is veszélyeztették a kapunkat. Először kerültek jó helyzetbe a kapunk előtt, és rögtön ki is használták."

Ha már karakterekről beszéltünk korábban, a csapakapitányod, Jamaal Lascelles mindenképpen az. Törött orral folytatta a mérkőzést. Ez felhúzza a csapattársak teljesítményét is nemde?

"Igen, kapott egy rossz ütést és egy percig erősen vérzett az orra, majd visszament a pályára, és nem csak, hogy gólt szerzett, hanem jó teljesítményt is nyújtott, agyon agresszív volt a levegőben. Szerintem nagyon jól vezette a csapatot nagyon nehéz körülmények között."

Chris Wood megszerezte az első gólját a szezonban, mégpedig átlövésből.

"Remek átlövés volt, remek gólt szerzett."

Elliot Anderson most debütált a kezdőben. Hogyan értékeled a teljesítményét?

"Nagyon jól játszott. Elégedettséggel tölt el, hogy az egész mérkőzésen kérte a labdát, mindig kereste a módját annak, hogy befolyásolja a játékot és volt néhány helyzete is. Nagyon keményen dolgozott, és úgy gondolom, nagyon elégedettek lehetünk vele."

Jamaal Lewis nehéz hónapok után lépett ismét pályára. Hogyan értékeled a teljesítményét?

"Nagyon fontos szerepet tud játszani a csapatban, egy nagyon atletikus játékos, akinek nagyon jó karaktere van. Nagyon sokoldalú játékos, aki a támadó játékban sokat tud adni nekünk a szélen. Meglátjuk, mi lesz vele, egy biztos, nagyon elégedett voltam vele, ez egy jó visszatérés volt."

Emil Krafth nagyon súlyos sérülést szenvedett el. Lehet már tudni valamit róla?

"Térdproblémának tűnik, még nem tudom mennyire súlyos. Bízzunk benne, hogy nem fog sokáig kidőlni."

A következő körben a Crystal Palace lesz az ellenfél. Mi a véleményed erről?

"Örülök, hogy hazai pályán, a saját szurkolóink előtt fogunk játszani, ez nagyszerű. Az elmúlt hetekben láthattuk, milyen fantasztikus a St. James' Park hangulata, szóval nagyon örülünk. Nehéz mérkőzés lesz, egy Premier League csapat ellen."

A hétvégén jön a Wolverhampton elleni bajnoki idegenben, majd hét közben a Liverpool szintén idegenben. Nincs időtök pihenni.

"Nem lesz könnyebb a helyzetünk. Ez a Premier League és ezért a világ legjobb bajnoksága. A hétvégén az előző idény bajnokával játszottunk, most pedig két nehéz mérkőzés vár ránk, amelyeken szintén szeretnénk pontot, pontokat szerezni."

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr6017916357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása