Newcastle United Blog - Újkastély

A szerepek megfordultak

2021. január 03. - Gyul4

dubravka_darlow.jpgKarl Darlow a 2020-as esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén sem okozott csalódást. Az ő hathatós közreműködése is kellett ahhoz, hogy a Newcastle United hazai pályán egy pontot tudjon szerezni a címvédő Liverpool ellen. Az angol hálóőr kihasználta Martin Dubravka sérülését és beverekedte magát a kezdőbe.

Martin Dubravka az előző idényben kiemelkedően teljesített a Newcastle United csapatában, a csapat legjobb játékosának is megválasztották az év végén. A mostani idényben azonban még nem tudott pályára lépni a sérülése miatt, amelyből még csak nemrégiben épült fel (a Liverpool ellen volt először a keretben). Az pedig kérdéses, hogy mikor lesz erre először lehetősége neki? Ugyanis a gólvonalon a helyét elfoglaló Karl Darlow rendkívül magabiztos teljesítményt nyújtott eddig a szezonban.

Maga Steve Bruce is elismerte a Liverpool elleni mérkőzés után, hogy egyelőre Darlow marad az első számú kapus, mivel a teljesítményével kiérdemelte ezt: "Szerencsés helyzetben vagyok a két kapusom miatt. Karl türelmesen kivárta, hogy elérkezzen számára a lehetőség és élni is tudott vele.Jelenleg ő a csapat elő számú kapusa."

Annak ellenére, hogy Dubravka az előző idényben kiemelkedően teljesített, Bruce nem valószínű, hogy megfogja lépni azt, hogy leülteti Darlow-t miatta a kispadra. Ez rossz üzenetet vetíthetne az öltözőben a csapat többi tagja felé.

Darlow soha sem panaszkodott, türelmesen várt és keményen edzett annak érdekében, hogy ha eljön majd az ideje, akkor élni tudjon vele. Most minden bizonnyal Dubravkanak is ezt kell tenni, keményen edzeni és türelmesen várni. Tehát megfordultak a szerepek.

Ugyanakkor a szlovák hálóőr szeme előtt biztosan az is ott lebeg majd, hogy nem akar lemaradni a nyári Európa-bajnokságról, amelyre Szlovákia is kvalifikálta magát. Ehhez pedig mindenképpen folyamatosan védenie kellene neki...

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr5916369866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása