Newcastle United Blog - Újkastély

PSG-Newcastle beharangozó

2023. november 28. - Gyul4

A válogatott szünet utáni első mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a Newcastle United hazai pályán a Chelsea ellen. A Szarkák 4-1-re győztek a londoni riválisuk ellen, és mind a négy góljukat különböző játékos szerezte: Isak, Lascelles, Joelinton és Gordon révén.

A PSG szintén győzelemmel hangolt a ma esti mérkőzésre. A párizsiak 5-2-re győztek a Monaco ellen, és az öt góljukat öt különböző játékos szerezte: Ramos, Mbappe, Dembele, Vitinha és Kolo Muani révén.

psg-nufc.jpg

A ma esti mérkőzés előtt a fő kérdést az adja, hogy a Newcastle United életben tarja-e a Bajnokok Ligája csoportkörből való továbbjutáshoz az esélyeit? Vagy pedig már ma este eldől-e az, hogy nem folytathatják majd a tavasszal a legrangosabb európai kupa sorozatban...

A Newcastle United szurkolói régóta vártak arra, hogy kedvenceik újra ott legyenek a legrangosabb európai sorozatban. A Szarkák pedig rögtön egy "halál" csoportba kerültek, miután az olasz AC Milant, a német Borussia Dortmundot és a francia PSG-t kapták meg csoportellenfélnek.

Mindez azonban nem zavarta össze Eddie Howe-t és a játékosait. A Szarkák a csoportkör nyitó fordulójában gól nélküli döntetlent értek el az AC Milan otthonában, majd hazai pályán 4-1-es győzelmet arattak a Luis Enrique vezette PSG ellen. Annak a mérkőzésnek a statisztikáját itt láthatjátok:

nufc-psg4-1.jpeg

A remek kezdést, kevésbé remek folytatás követte a csoportkörben. Előbb otthon kapott ki a csapat a Dortmund ellen (1-0-ra), majd pedig idegenben 2-0-ra, szintén a Dortmund ellen. Így jelenleg két fordulóval a zárás előtt így fest az F csoport állása:

csoportallas.jpg

A ma esti mérkőzés előtt tehát mint ahogyan a bevezetőben is írtam, a fő kérdést az adja, hogy a Newcastle United harcban marad-e azért, hogy folytathassa tavasszal a Bajnokok Ligájában?

A mérkőzés előtt fontos megjegyezni, hogy a sérültekkel tele tűzdelt Newcastle csak a PSG ellen szerzett gólt az eddigi négy csoportmérkőzése során. Akkor az angolok négy gólját, négy különböző játékos szerezte.

A Szarkák lehetnek az első csapat a 2004/05-ös szezon óta, akik oda-vissza legyőzik a PSG-t a csoportkörben.

Ha a múltat és a statisztikát nézzük, a franciaországi kiruccanás eddig nem igazán jött be a Newcastle United számára. Az eddigi hét Franciaországban lejátszott mérkőzésükből mindössze egyet nyertek meg, két döntetlen és négy vereség mellett.

Amennyire nem fekszik a francia kiruccanás a Newcastle számára, olyannyira "nem szeret" Premier League csapat ellen pályára lépni a PSG. A házigazdák a legutóbbi nyolc angol csapat elleni mérkőzésükből hatot elveszítettek, és mindössze kétszer győztek.

Hiányzó játékosok/sérültek

Eddie Howe a következő játékosokra nem számíthat a ma esti mérkőzésen: Sean Longstaff, Joe Willock, Sven Botman, Callum Wilson, Elliot Anderson, Harvey Barnes, Jacob Murphy, Dan Burn, Matt Targett és Sandro Tonali. Matt Ritchie, Emil Krafth, Javier Manquillo és Mark Gillespie pedig nem jogosultak arra, hogy pályára léphessenek a mérkőzésen, mivel nem lettek benevezve a csoportkörre.

Az U21-es tehetségeket: Alex Murphyt és Amadou Diallót az UEFA szabályai miatt nem lehet regisztrálni, de Michael Ndiweni, Ben Parkinson és James Huntley ott szerepel majd 18 fős keretünkben.

A túloldalon Luis Enrique a következő játékosokra nem számíthat: Marquinhos, Warren Zaire-Emery, Nuno Mendes, Presnel Kimpembe és Keylor Navas.

Várható kezdőcsapatok

PSG: Donnarumma, Hakimi, Skriniar, Hernandez, Mukiele, Ugarte, Ruiz, Vitinha, Dembele, Mbappe, Ramos.

Newcastle United: Poper, Livramento, Lascelles, Schär, Trippier, Guimaraes, Joelinton, Miley, Almiron, Gordon, Isak.

A mérkőzést 21:00-tól a Sport2 TV élőben közvetíti! Howay The Lads!

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr2818269267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása