Newcastle United Blog - Újkastély

Howe: "A jó előszezon nem garancia semmire sem"

2023. augusztus 09. - Gyul4

A hétvégén elrajtol a Premier League, a Newcastle United pedig a nyitó fordulóban hazai pályán fog pályára lépni az Aston Villa ellen.

eddie2.jpg

A Szarkák az előszezont veretlenül zárták, Eddie Howe pedig kifejtette a véleményét az előszezonról, valamint a közelgő bajnoki rajtról.

A Sela Kupát sikerült megnyernetek. Mennyire örülsz annak, hogy így sikerült zárnotok az előszezont?

"Nagyon boldog vagyok. Ez egy újabb nehéz mérkőzés volt a számunkra. A Villarreal egy tipikus La Liga csapat, nagyon jól érzik magukat a labdával, hosszú ideig birtokolták a labdát, mi megpróbáltuk feltörni a játékukat, ami szerintem nagyon jól sikerült. Nagyszerű kontrákat vezettünk és ezekből gólokat is szereztünk. Néhány gólunk különösen jó volt."

Harvey Barnes kétszer is betalált. Ezt a teljesítményt vártad tőle a Premier League rajtja előtt?

"Nagyon örülök Harveynak, mert jó első benyomást akarsz kelteni, különösen itt, és ő ezt megtette. Gyors volt, dinamikus, közvetlen és jól fejezte be a helyzeteket. Nagyon boldog vagyok a teljesítménye miatt, remek nap volt ez a számára."

A Fiorentina ellen 39 perc kellett az első gólotokhoz, a Villarreal ellen 5 perc. Mennyire örültél ennek a kezdetnek?

"Fontos, hogy jól kezdjünk, különösen hazai pályán, hogy minél hamarabb bevonjuk a közönséget a játékba. Fantasztikus lövés volt Jacobtól, aki remekül játszott egy számára idegen poszton. A második félidőben nagyon jók voltunk, fizikálisan jól néztünk ki, megmutatta számunkra, milyen állapotban vagyunk."

Visszatérve Jacobhoz. Ő nyitotta meg a gólok sorát, kivette a részét a második gólból is, és úgy tűnt, mindenhol ott van. Hogyan értékeled az ő teljesítményét?

"Nagyon jó volt. Mint mondtam, nem is a saját posztján játszott, de ezt nem lehetett látni a játékán. Jacob egy olyan labdarúgó, akinek mindig megfelelő a hozzáállása, mindig elkötelezett, fizikálisan nagyon jól nézett ki, nagyon gyors és közvetlen volt. Nagyon örülök, hogy több gólhoz is hozzá tudott járulni."

Az előszezont veretlenül zártátok. A riválisok minőségét tekintve, mennyire felemelő érzés a számodra a Premer League rajt előtt?

"Ez nagyon felemelő. Az előszezonban nem az eredmények a legfontosabbak, hanem a mentalitás és az elkötelezettség a fontosabb. A csapat ezt megmutatta, mellette pedig veretlenek maradtunk, ami jó dolog. Ez azonban nem jelent semmit a szezon kezdet szempontjából, mert kiszámíthatatlan. De esélyt ad arra, hogy jól kezdjük a szezont."

Hét mérkőzésen 17 gólt szerzett a csapat. Ha az előszezon egészét nézed, minek örülsz a legjobban?

"Úgy gondolom az elhivatottság, a sikeréhség visszatért a csapatba, nagyon erős a csapatszellem. Ezek minden csapat legfontosabb tényezői. Az önbizalom szintje jónak tűnik, hiszünk egymásban, és tudjuk, hogy miben lehetünk még jobbak. Látjuk, hogy miben kell még fejlődnünk. Nem a szezon elején kell csúcsformában lennünk, majd onnan visszaesni, hanem folyamatosan kell építkeznünk és megmutatnunk, milyen jók vagyunk."

Ezt vártad előzetesen, hogy itt tartson majd a csapat az előszezon után?

"Valószínűleg igen. Ha valaki ezt előre felvázolta volna nekem, minden bizonnyal aláírtam volna. Egészséges, majdnem teljes keretünk van, ami nagyjából az első, legfontosabb kritérium. Van néhány sérült játékosunk, mint például Willock, aki még az előző szezonban sérült meg. Rajta kívül ott van Schär, aki kisebb sérüléssel bajlódik, de jó eséllyel már ő is ott lehet majd a nyitófordulóban a keretben. Megnézzük majd a játékosok formáját, aztán utána pedig meghozzuk majd a döntést az Aston Villae elleni kezdőt illetően."

Mennyire vagy izgatott az Aston Villa elleni rajt miatt?

"Erről szól az egész. Szeretem az előszezont, mert ott lehet kísérletezni és új dolgokat kipróbálni, de semmi sem helyettesítheti a bajnoki mérkőzéseket vagy bármilyen más versenysorozatot. Nagyon várjuk a rajtot, újra sikeresek szeretnénk lenni. Azonban nincsen garancia semmire sem, a Premier Leagueben bármi megtörténhet. Hihetetlen ez a bajnokság."

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr5518189693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása