Newcastle United Blog - Újkastély

Visszatérés a Bajnokok Ligájába!

2023. május 23. - Gyul4

A szezon utolsó hazai mérkőzésén gól nélküli döntetlent ért el a Newcastle United a Leicester City ellen, ezzel bebiztosítva a helyüket a Bajnokok Ligájába, a következő szezonra.

ucl1.jpg

A Szarkák 20 év után lesznek újra ott a legrangosabb európai kupa sorozatban.

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás tegnap este a St. James' Parkban. A Newcastle United-Leicester City mérkőzésnek mindkét oldalról óriási várakozással vágtak neki.

Míg a Newcastle United szurkolói abban bíztak, hogy kedvenceik legalább egy pontot begyűjtenek hazai pályán a szezon utolsó mérkőzésén, és ezzel bebiztosítják a Bajnokok Ligájában való részvételt a következő szezonra; addig a Leicester City háza táján abban reménykedtek, hogy sikerül olyan eredményt elérniük, amely után lesz még esélyük a Premier Leagueben való bennmaradásra.

A mérkőzésről röviden: a Newcastle United a kezdetektől fogva dominált, látszott a játékosokon, hogy mindent megtesznek ezen a mérkőzésen annak érdekében, hogy hazai közönség előtt bebiztosítsák a következő szezonra a BL szereplést. A Szarkák három kapufát is lőttek a mérkőzésen, míg a Leicester pedig a mérkőzés végén a hosszabbításban veszélyeztetett Castagne révén. Itt nagy szükség volt Pope közbeavatkozására.

A játékvezető utolsó sípszava után megkezdődött az ünneplés a St. James' Parkban. A játékosok és a szurkolók közösen ünnepelték meg azt, hogy a csapat 20 év után ott lesz a BL-ben. A játékosok pedig körbejárva a stadiont, megköszönték a szurkolóknak az egész éves támogatásukat.

nufc1.jpg

A Newcastle United ünnepelhetett, míg a Leicester Citynek pedig még megmaradt a matematikai esélye arra, hogy az utolsó fordulóban kiharcolhassák a bennmaradást.

Newcastle United - Leicester City 0-0

Newcastle: Nick Pope, Kieran Trippier, Fabian Schär, Sven Botman, Dan Burn, Bruno Guimaraes, Sean Longstaff, Elliot Anderson (77. Jacob Murphy), Miguel Almiron (88. Anthony Gordon), Alexander Isak, Callum Wilson (68. Allan Saint-Maximin)

Leicester: Daniel Iversen, Luke Thomas, Harry Souttar, Wout Faes, Jonny Evans (63. Patson Daka), Timothy Castagne, Wilfred Ndidi (89. Nampalys Mendy), Boubakary Soumare, Youri Tielemans, Jamie Vardy (63.) Harvet Barnes), Kelechi Iheanacho (46' James Maddison)

Bíró: Andre Marriner
Nézőszám: 52.152

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr9518130662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása