Newcastle United Blog - Újkastély

Lendületben a csapat!

2023. március 18. - Ruzsinszki Ádám

Tegnap este a Nottingham Forest ellen aratott/szenvedett/ki izzadt győzelemmel újra reménykedhetünk abban, hogy fenn tudjuk tartani a fordulatszámot a Bajnokok Ligájáért küzdő csapatokkal. 

Nézzük meg a környezetünkben lévő csapatok meccset a válogatott szünet előtt, és nézzük meg a számokat a tegnapi mérkőzésről:

A Newcastle United 61%-ban birtokolta a labdát, amit fölényesnek szokás mondani. Ezt tükrözi a kapura lövések és a helyzetek száma is. Nekünk 13 helyzetünk volt, míg a Sherwoodi erdő melletti csapatnak összesen 5. DE és itt kezdődnek a problémák... nekik is és nekünk is 3-3 kapura tartó lövésünk volt. Igaz ezt árnyalja a kettő kapufa, amit nem kapura tartó lövésként tartanak számon. isak_edzok.jpg

Mindkét csapat 4-3-3-as felállásban lépett pályára, de a Newcastle az elejétől kezdve dominált. Ennek ellenére Botman egy rosszul sikerült hazaadása után előnybe hoztuk a Nottingham csapatát. Érdekes volt látni, ahogy a Premier Leauge legjobb védelme hogyan szerencsétlenkedi össze a gólt. Ennek ellenére még mindig a mi védelmünk kapta a legkevesebb gólt, számszerint 19-et. Minket a Manchester City és az Arsenal követ 25 kapott góllal. Sokat elárul az is, hogy a Nottingham XG-je 0,4 volt, és erre kaptunk egy gólt. A kapufák és a dominancia ellenére a teljes mérkőzésre vetített XG-nk 2,4 volt, amiből ha levonjuk a 0,75-ös tizenegyest, akkor 1,65-ös XG-t kapunk, amire lőttünk 1 gólt. Tehát amíg mi alul teljesítettük az XG-nket, addig a Forest felül. Így lett tehát izgalmas a végeredmény.

De nézzük a dolgok pozitív oldalát. Domináltuk a játékot, többet volt nálunk a labda, több helyzetünk volt, többet és pontosabban passzoltunk. Azt hiszem az ilyen meccseket kötelező megnyerni, ha a tabella elején akarunk maradni. Most ez sikerült is. De nézzünk néhány olyan számot, ami érdekesebbé teszi a tegnap esti találkozót. 

A Forest 91-szer próbálkozott hosszúlabdás támadásokkal, amíg mi csupán 46 alkalommal. Ne feledjük, hogy pont egy ilyen vakon előre rúgott labdából szerezték az egyetlen góljukat is...

De nézzünk még néhány érdekességet... Köszönjük meg Niakhate általános iskolás tanárnőjének a tegnapi győzelmet, mert nagyon szépen megtanította a kis Moussa-t, hogyan is kell feltenni a kezét a magasba... :) Viccet félretéve Niakhate védekező statisztikái sokat elárulnak a tegnap meccséről. 90 percet volt a pályán, 0 szerelés, 0 pozitív védekező mozgás, 1 darab lefülelt átadás és 3 blokkolt lövés. Ezeket leszámítva a csapatában ő volt a legpontosabban passzoló játékos a 91,7%-os passz pontossággal. Inkább középpályás statisztikák, mint védő statisztikák. Összességében nem lehet büszke a teljesítményére. A kapust leszámítva csak ketten passzoltak többet nála: Jonjo Shelvey és Serge Aurier... Nézzük a jó öreg Jonjo barátunkat... 40 passz próbálkozásából 70%-os pontosságot ért el, ami a csapatának átlaga felett volt, de neki volt a legtöbb labdakihozatala szám szerint 23. A jobbak közé tartozott... de ennyit az ellenfélről...

after_goal.jpg

Newcastle United játékosainak statisztikái:

Isak - A tizenegyest leszámítva 0,7 volt az XG-je, amiből 1 gólt lőtt. A mezőnyben nagyon agilisen játszott, sokat kérte el a labdát mélyen, és sokszor okozott kellemetlenséget a védőknek... nagyon jó pressing forward játékos, de szélről érkezve és a kapu előtt is hasznos játékot mutatott.

Jacop Murphy - XAG-ja, azaz a passzaiból kialakított gólveszélyek mutatója 0,6 volt. Ami a legmagasabb a csapatból... Úgy pedig még kiemelkedőbb, hogy az egész csapatnak 1,5-ös volt a mutatója. 

Willock - XAG mutatója 0,5... Így nagyjából kiderült az is, hogy ők ketten voltak a támadásépítésekben a legaktívabbak. 

Longstaff XAG-je 0,1 volt... Trippier-nek is 0,1 volt. 

Elliott Anderson - Nagyon hatékonyan szállt be a játékba és egy meg nem adott gólja mellett nagyon sokszor tűnt fel a kapu előtt és okozott nehéz pillanatokat, gondoljunk csak a második félidő elején az ötös sarkáról leadott lövésére, amihez Navas bravúrja kellett. Annyit érdemes erről a lövésről tudni, hogy 0,06-os XG-t ért. Ahhoz képest Navasnak elég nagy bravúrt kellett bemutatnia.

SCA - shoot creating action - azaz lövőhelyzetet generáló akciók - A csapat ebben a mutatóban összesen 28-at tudhat magáénak. Jacop Murphy ebből 7-et vállalt magára. Joe Willock 4-et és Trippier pedig 5-öt. 

Aki érdemes még kiemelni az Matt Ritchie, aki 7 percet töltött pályán, és eközben kialakított egy helyzetet és 9 passz próbálkozásából 9 sikeres passzt hajtott végre, ami 100%-os mutató eredményezett neki. Mindeközben 5-ször épített támadást.  

A tegnap esti győzelemmel felzárkóztunk a Tottenham mögé 1 pontra, és egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, tehát vesztett pontok tekintetében újra a 4., Bajnokok Ligáját érő helyen vagyunk. A Manchester United azonos mérkőzés számmal csupán 3 ponttal vannak előttünk, és a következő mérkőzést a bajnokságban ellenük fogjuk játszani április elején.

Howay the Lads!

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr2818074632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása