Newcastle United Blog - Újkastély

Vereség a Ligakupa döntőjében

2023. február 27. - Gyul4

24 évvel ezelőtt éppen a Manchester United ellen játszott utoljára kupa döntőt (FA kupa) a Newcastle United, akkor a Vörös Ördögök nyertek 2-0-ra.

bruno-trippier.jpg

A történelem 24 évvel később megismételte "önmagát", a Newcastle United ellenfele ezúttal is a Manchester United volt (csak ezúttal a Ligakupában), a mérkőzés pedig ezúttal is 2-0-val ért véget.

A mérkőzés elején a Newcastle birtokolta többet a labdát, de a Manchester United volt az a csapat, amely veszélyesebb helyzeteket alakított ki. Az egyik ilyen helyzet volt az, amikor Wout Werghorst verekedte be magát a tizenhatoson belülre, de a lövése túl gyengére sikeredett, Karius könnyedén hárított.

A 31. percben kis híján megszerezte a vezetést az Eddie Howe vezette Newcastle. Saint-Maximin hintáztatta meg a szélen Dalotot (aki valószínűleg most sem tudja, hol van, bár sajnos az eredmény szempontjából mit sem számít), majd közelről tüzelt, a lövését bravúrral hárítani tudta David de Gea. A kipattanóból pedig Guimaraes lőtt a lelátóra.

Pillanatokkal később a kihagyott helyzet megbosszulta önmagát. A bal szélről végezhetett el szabadrúgást a Manchester United. Luke Shaw tökéletes keresztlabdája után Casemiro egy fejes góllal megszerezte a vezetést. (1-0)

Hat perccel később megduplázta az előnyét a Manchester. Werghorst remek ütempasszt adott a tizenhatoson belülre Rashfordnak, akinek a lövését megpróbálta blokkolni Botman. Végül a holland védő lábán irányt változtatva került Karius fölött a kapuba a labda. (2-0)

carabao_2023.jpg

A 43. percben a Newcastle szépíthetett volna. Egy kis szöglet után Trippier találta meg egy beadás után Burnt, aki a kapu mellé fejelt.

Az első félidő végén még egy Manchester kontrát jegyezhettünk fel, amelynek végén Werghorst tizenhatoson kívülről leadott lövését bravúrral tudta hárítani Karius.

A második félidőben Erik ten Hag csapata teljesen átadta a kezdeményezést és a területet a Szarkáknak, akiken az sem segített, hogy a második félidőben már két csatárral támadtak, mivel Isak is a pályán volt.

Úgy tűnt, ha változik is az eredmény, az a manchesteriek javára fog. Kariusnak több védést is be kellett mutatnia.

A mérkőzés vége felé két Newcastle helyzetet jegyezhettünk fel. Előbb Jacob Murpy távoli lövése kerülte el éppenhogy a kaput (pazar gól lett volna ha beakad, a pékek is megirigyelték volna ezt a kiflit), majd Joelinton fejesét hárította bravúrral De Gea.

A hosszabbításban a Vörös Ördögöknek megvolt az esélye arra, hogy végleg feltegyék az i-re a pontot. Egy pazar kontra végén Bruno Fernandes került óriási helyzetbe (ziccerbe hozta magát egy csel után), akinek a közeli lövését hárítani tudta Karius.

carabao1.jpg

Természetesen mindannyian szerettük volna, hogy 54 év összejöjjön egy trófea, de úgy gondolom, a játékosok és Howe felé csak az elismerés jár, 24 év után voltunk ott újra egy döntőben... Azzal pedig szerintem (és bízom benne) nem lövök mellé, hogy kijelentem: nem kell majd újabb 24 évet várnunk egy újabb döntőre.
Az ezüst is szépen csillog, főleg az Ashley korszak után. 

Manchester United - Newcastle United 2-0 (2-0)
Gól: 
Casemiro (33'), Botman (öngól 39')

Newcastle: Loris Karius; Kieran Trippier, Fabian Schär, Sven Botman, Dan Burn; Bruno Guimaraes (78' Joe Willock), Sean Longstaff (46' Alexander Isak), Joelinton; Miguel Almiron (90+1' Elliot Anderson), Allan Saint-Maximin (78' Jacob Murphy) Callum Wilson (90' Matt Ritchie )

Manchester: David de Gea; Dalot (46' Wan-Bisakka), Varane, Lisandro Martinez, Luke Shaw; Casemiro, Fred (69' Marcel Sabitzer); Antony (82' Jadon Sancho), Bruno Fernandes, Marcus Rashford (88' Harry Maguire); Wout Weghorst (69' Scott McTominay.

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr7118059314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása