Newcastle United Blog - Újkastély

Howe: "Megpróbálunk új fejezetet nyitni a Newcastle United történelmében"

2023. február 24. - Gyul4

Eddie Howe nyilatkozott a vasárnapi, Manchester United elleni Ligakupa döntő előtt.

eddiehowe.jpg

A Szarkák menedzsere nem aggódik amiatt, hogy Kariusnak vagy Gillespienek kell majd védenie.

Nick Pope eltiltásáról: "Sajnálom Nicket. Ezek az érzelmek kísértek el vele kapcsolatban közvetlen a mérkőzés után, és most is. Mindent beleadott a csapatért, csodálatos volt az egész szezonban. Ezért is sajnálom őt, hogy nem lehet ott a döntőben, de örülök annak, hogy így egy másik kapus is lehetőséget kaphat. Úgy gondolom pozitívan kell hozzáállnunk a helyzetünkhőz és a mérkőzéshez. Igen, Nick Pope elvesztése csapás, de továbbra is hiszünk a csapatban és a keretben, amivel rendelkezünk."

A csapat pozitív hozzáállásáról: "Mindig hiszek abban, hogy pozitívnak és optimistának kell lenni. Hiszem, hogy a Premier Leagueben, bármelyik csapat nyerhet bárki ellen, akár otthon, akár idegenben, ha a legjobbját nyújtja. Úgy érzem, ebben a szezonban bizonyítottunk ezen a téren. Nagyon jó csapatokat győztünk le, és mindezt úgy tettük, hogy nem léptünk át durvaságba. Hisszük, hogy minden mérkőzésen a saját kezünkben van a sorsunk. Mindig is úgy gondoltam, hogy egy csapat történelmét tisztelni kell, de most mi is történelmet szeretnék írni és új fejezetet nyitni a Newcastle United történelmében. Eltökélt szándékunk az, hogy megpróbáljuk nagyszerű emlékekhez hozzájuttatni a szurkolóinkat."

A Kariusszal és Gillespie-val folytatott beszélgetésekről: "Ezért jó, ha egy csapatnak több olyan tapasztalt kapusa is van, mint Loris és Mark, akik sok mérkőzést játszottak már eddigi pályafutásuk során. Nincs kétségem a felkészültségüket illetően, mert tudom, hogyan edzettek. Mindkét kapussal beszéltem, és jó állapotban vannak. Ebben a szezonban jól védekeztünk csapat szinten, ami nagy segítség lesz a vasárnap kapuban álló kapusunknak is."

Karius korábbi hibáiról, amiket a BL döntőben hozott még a Liverpool kapusaként: "Mindannyiunknak vannak olyan pillanatai és történetei a karrierjében, amelyekből tanul. Úgy gondolom, ezzel Karius sincs másként. Az első napjától kezdve, hogy csatlakozott hozzánk nagyon sokat dolgozott a kapus edzőinkkel. Az edzéshez való hozzáállása pedig hétről-hétre, folyamatosan javult."

A fináléra várva: "Örülök, hogy túl vagyunk a Liverpool elleni mérkőzésen. Azt hiszem, nehéz volt ez a pár hét a számunkra, mert mindenki csak a döntőről beszélt, pedig még ott volt három bajnoki mérkőzés a számunkra. Igyekeztünk mindig csak a soron következő mérkőzésre koncentrálni, de természetes, hogy a játékosok fejében már ott motoszkált a Ligakupa döntő. Nagyon szeretnénk már pályára lépni, jól szerepelni és büszkévé tenni a klubot. Minden meccs előtt intenzív hetünk van, ez pedig hatványozottan igaz a döntő előtt. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a fináléra."

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr8218057244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása