Newcastle United Blog - Újkastély

Bemutatjuk Bruno Guimaraest

2022. január 31. - Gyul4

guimaraes.jpgA Newcastle United a tegnapi nap folyamán 50 millió euró ellenében szerződtette Bruno Guimaraest az Olympqique Lyontól. A középpályás négy és fél évre szóló szerződést kötött a Szarkákkal. De ki is ő?

A játékos posztjáról, és a játékstílusáról

Guimaraes első sorban egy irányító védekező középpályás, de ne hagyd, hogy a védekező szó megtévesszen. Ugyanúgy képes a "8-as poszton" is játszani, a cselezési és passzolási képességeinek köszönhetően.

Erősségei közé tartozik, hogy jó az egyérintős játékban, jól olvassa a játékot, kis területen remekül tartja meg a labdákat, és jók a mélységei passzai felfelé. A gyengeségi közé tartozik a fejjátéka, valamint az, hogy kevésbé van benne közvetlenül a gólokban (ez a posztjából is adódik ugyanakkor).

Statisztikák az idei szezonban

A háromszoros brazil válogatott középpályás a Lyon első számú védekező középpályása volt az idei szezonban, túlnyomó részt Maxence Caqueret mellett játszott a középpálya közepén. Az utóbbi időben azonban már a Lyon háromvédős rendszerében ő játszott közvetlenül a védők előtt.

A Lyon számára furcsán alakult eddig az idény, mivel jelenleg csak a 11. helyen állnak a Lique 1-ben (igaz a Marseillevel együtt egy meccsel kevesebbet játszottak mint a többi csapat), de Guimaraes így is az egyik kiemelkedő játékosuk volt.

A Lyon játékosai közül a legtöbb tackle-t átlagolja meccsenként (2,4 va neki, a második 2,2-vel Caqueret), ő adja a legtöbb kulcspasszt meccsenként (1.75) és a legtöbb gólpasszal is ő büszkélkedik (hárommal Paquetával holtversenyben)

Guimaraes a Ligue 1-ben a hetedik legtöbb szereléssel "büszkélkedhet", a legtöbb sikeres passzt tekintve pedig a tizedik helyen áll.

Az idei szezonban a nyitó meccs óta nem hagyott ki meccset, a lehetséges 20 mérkőzésből pedig 19-en kezdett.

 

Sok sikert Bruno Guimaraesnek a Newcastle United színeiben!

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr7816999968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása