Newcastle United Blog - Újkastély

Aston Villa-Newcastle beharangozó

2021. január 23. - Gyul4

av_nu.jpgA hétfői Arsenal elleni fiaskó (3-0) után újabb megmérettetés vár a játékosokra, ezúttal a Dean Smith vezette Aston Villa lesz az ellenfél a bajnokságban.

Rossz formában várják Steve Bruce fiai a ma esti, Aston Villa elleni bajnoki mérkőzést, hiszen a legutóbbi 10 tétmérkőzésükön 7 vereség, 2 döntetlen és 1 győzelem volt a csapat mérlege. Ha pedig csak a legutóbbi öt bajnoki mérkőzést vesszük figyelembe, akkor a csapat az utolsó helyen állna a PL teljes mezőnyét nézve, amennyiben minden csapatnál csak ezt vennénk figyelembe.

A Szarkák a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükön négy vereséget (Manchester City, Leicester City, Sheffield United és Arsenal ellen) és egy döntetlent (Liverpool ellen) könyvelhettek el. Ezzel szemben az Aston Villa a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből kettőt megnyert (West Brom, Crystal Palace ellen), egy alkalommal döntetlent játszott (Chelsea ellen) és kétszer veszített (Manchester City, Manchester United ellen).

Csapat hírek:

  • Allan Saint-Maximin: Már a csapattársakkal együtt tudott edzeni és Bruce elmondta a sajtóban, hogy visszatérhet az Aston Villa ellen a pályára. Ami mindenképp jó hír a csapat támadójátékának a szempontjából. Ugyanakkor Bruce azt is elmondta, nem áll még készen a 90 percre a francia játékos.
  • Federico Fernández: Bruce szerint van esély arra, hogy az izomsérülése után pályára lépjen a középhátvéd ma este.
  • Ciaran Clark: Az ír hátvéd a napokban hosszabbított szerződést a csapattal. A mai játéka korábbi klubja ellen azonban kérdéses, kisebb sérülés miatt.
  • Fabian Schär: A svájci hátvéd kihagyta az Arsenal elleni bajnoki mérkőzést, most pedig ismét ott lehet a kezdőcsapatban. Annak tudatában is, hogy Fernández és Clark sincs 100%-os állapotban.
  • Ryan Fraser: letöltötte az eltiltását az Arsenal elleni bajnoki mérkőzésen. Így már újra vele is számolhat majd Bruce.
  • Dwight Gayle: hétfőn rosszul volt, ezért kihagyta az Arsenal elleni bajnoki mérkőzést. Most ismét játékra kész állapotban van.

Az Aston Villa eltiltás miatt nem számíthat John McGinn játékára. Target játéka kérdéses kisebb sérülés miatt, amelyet a Manchester City ellen szenvedett el. Wesley és Hause hosszú ideje sérült a házigazdáknál, míg Trezeguet pedig akár visszatérhet a pályára a Newcastle United ellen.

A két csapat legutóbbi öt mérkőzése egymás ellen:

  • Newcastle-Aston Villa 1-1 (2020.06.24.)
  • Aston Villa-Newcastle 2-0 (2019.11.25.)
  • Newcastle-Aston Villa 2-0 (2017.02.20.)
  • Aston Villa-Newcastle 1-1 (2016.09.24.)
  • Aston Villa-Newcastle 0-0 (2016.05.07.)

Én úgy gondolom ennek a mérkőzésnek a végkimenetele könnyen befolyásolhatja Steve Bruce jövőjét a csapatnál. Optimális esetben egy vereség után már mindenképpen menesztenie kéne őt Ashleynek, vagy magától kéne Brucenak felállnia a kispadról... De hát tudjuk az Ashley korszakban semmi sem ilyen egyszerű és logikus...

A mai mérkőzést mindenesetre 21:00-tól a Spíler1 TV élőben közvetíti! Jó szurkolást mindenkinek az estére! A tippeket pedig várjuk még azoktól, akik még esetleg nem küldték el!

Howay The Lads!

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr1416400322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása