Newcastle United Blog - Újkastély

Howe: "Motiváltnak kell maradnunk, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél"

2023. október 02. - Gyul4

Eddie Howe úgy gondolja, hogy a Newcastle United a mérkőzés elején még küzdött a Burnley ellen, azonban az első gól után nem volt kérdéses, hogy ki érdemli majd meg a győzelmet,

eddie3.jpg

A Newcastle United menedzsere emellett beszélt a sűrű versenynaptárról, Joelinton sérüléséről és a közelgő PSG elleni Bajnokok Ligája mérkőzésről is.

Ez a meccs a "piszkos munka" elvégzéséről szólt?

"Igen, nagyon nehéz mérkőzés volt, mint amire előzetesen számítottunk. Kihevertük a rázós kezdést, nem játszottunk jól az első tíz percben, a Burnley sok gondot okozott nekünk. De miután megszereztük a vezetést, mi voltunk a jobb csapat. A második gólt igyekeztünk minél hamarabb megszerezni annak érdekében, hogy minél hamarabb lezárhassuk a mérkőzést. De türelmesnek kellett maradnunk és ez végül kifizetődött a számunkra."

Az első félidőben több nagy helyzetetek is volt. Eliott Anderson kettő, Alexander Isak egy nagy helyzetet puskázott el. Csalódott voltál amiatt, hogy csak egy gólos előnnyel vonultatok az öltözőbe?

"Szerettünk volna tanulni az elmúlt meccsekből, ahol nálunk volt az előny, és nem gyakoroltunk kellő nyomást az ellenfeleinkre. Természetesen a játékosaink szeretnék minél előbb lezárni a mérkőzést, de ez nem mindig sikerül. A Burnley is tapsot érdemel, mert soha sem adták fel, nem adtak nekünk semmit sem ingyen, nekünk kellett megdolgozni ezért az eredményért. Ez a Premier League. Örülünk ennek a győzelemnek. A hét közepén még a Manchester City ellen játszottunk, örültünk, hogy legyőztük őket. A játékosok pedig a Burnley is a legjobb oldalukat mutatták be."

A Burnley ellen zsinórban az ötödik mérkőzésen maradtatok kapott gól nélkül. Mennyire vagy elégedett ezzel?

"Mint mondtam, bizonytalanul kezdtünk a Burnley ellen, többször játszották át a védelmünket, veszélyesnek tűntek, és Nick Pope-nak is többször kellett védenie. A kapusodra mindig nagy szükség van. Szerencsére túl éltük ezt a nyomást, nem kaptunk gólt, ez pedig előre vetítette azt, hogy később nyerhessünk. Vannak olyan játékosaink, mint Miggy is, aki pillanatokat alatt képes eldönteni a mérkőzést, hihetetlen gólt szerzett."

Mi a helyzet Joelointonnal, akit le kellett cserélni?

"Úgy néz ki, combizom problémája van. Le leszünk döbbenve, ha hosszabb időre dől majd ki esetlegesen. Majd meglátjuk. Nagyon fontos játékos a számunkra, sokféleképpen segít nekünk a pályán. Szorítunk érte, hogy minél hamarabb újra pályára léphessen."

A PSG ellen játszatok legközelebb a BL-ben. Kell külön motiválni a játékosokat? 20 év után lesz újra BL mérkőzés a St. James' Park-ban.

"Nem kell senkit sem külön motiválni erre a mérkőzésre, egy meccstervet igyekszünk kialakítani a játékosainknak erre a mérkőzésre is. Szeretnénk, ha minél jobban megtudnának majd valósítani ezt a pályán. A motivációnknak rendszeresnek kell lennie mind a mérkőzés előtti felkészülésben, mind pedig magán a mérkőzésen, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél."

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr8218226373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása