Newcastle United Blog - Újkastély

Crystal Palace elleni meccs elemzése 0-0, és egy nagy 0

2023. január 21. - Ruzsinszki Ádám

Az egész mérkőzést figyelembe véve jobbak voltunk, domináltuk a mérkőzést, de sajnos semmire nem volt elég. Ha pontozásos lenne az pontosztás, akkor örülhetnénk csak. De annak ellenére, hogy szinte végig domináltuk a mérkőzést, a legnagyobb helyzetet mégis a Crystal Palace-nak sikerült kidolgoznia, vagy mondhatjuk úgy, hogy a védelmünknek sikerült összeszerencsétlenkednie. A második félidőben egy kapu előtti bolondokháza előtt Pope újra bizonyított, ezzel megszerezte a szezonban a 12. clean sheetjét a csapat és a kapus. Szerintem a mérkőzés legjobbja is ő volt ezzel az egy megmozdulással. 

0-0.jpg

Szeretnék nektek bemutatni két szurkolót, akiket meg fogunk kérni, hogy elemezzék a mérkőzésen látottakat. Az egyik a newcastle-i születésű Possey Tiewe, aki másik pedig Neveri Nough, aki Gateshead városából jár meccsekre. Mindketten járnak minden mérkőzésre, és így őket fogjuk megkérni, hogy osszák meg a véleményüket a meccsekről.

Possey Tiewe értékelése:

possey_tiewe.jpg

Végig domináltuk a mérkőzést, rá tudtuk kényszeríteni az akaratunkat a Crystal Palace-ra. Nem volt veszélyben a kapunk, és szinten végig nálunk volt a labda. Szélen nagyon sokszor tudtunk a londoni védelem mögé kerülni, és csak a szerencsén múlott, hogy nem tudtunk bekotorni egy gólt. Látszott a fiúkon az akarás, küzdöttek becsülettel, de lehet a túlzott akarás miatt az utolsó labdát pontatlanok lettek. Ennek ellenére idegenben jó az X. A Brighton is döntetlent ért el, így nem csökkent az esélyünk a BL indulásra. Ha előre nézünk, akkor holnap az Arsenal játszik a Manchester Unitedel. Ha kikap az Arsenal, akkor egy ponttal közelebb kerültünk a bajnoki címhez, amit lassan 100 éve nem tudtunk megnyerni (utoljára 1927-ben). Márpedig a Manchester United formáját nézve erre most még talán esély is van. Nagyon pozitív jel volt, hogy Isak a hosszú sérüléséből visszatérve meg tudta tartani a lendületét, hosszútávon óriási dolgokat vihet végbe itt nálunk. Bruno is végig játszotta a meccset, ami azt jelenti, hogy az előző fordulóban szerzett sérülése nem volt komoly, ennek is örülni kell. Megtartottuk a veretlenségünket és, és nem fáradtunk el a kétfordulós Southampton elleni League Cup mérkőzés előtt. Ha sikerülne a döntőbe jutni, az maga lenne az álom. Ott szeretnék lenni a lelátón, amikor a csapat egy kupát emel a magasba. Nagyapám kint volt a Wembley-ben 1955-ben, amikor utoljára kupának örülhettünk, akkor az FA kupát nyertük el. Nagyon pozitív vagyok, és ha a veretlenségi sorozatunkat meg tudjuk őrizni, akkor nagy esélyünk van a döntőbe jutásra.

Neveri Nough értékelése:

neveri_nough.jpg

Gyáva játékot játszottunk. Nem mertünk támadni. Szélről lövöldöztük befelé a labdákat, de alig érkeztek középen a támadók. Wilson semmit nem tudott hozzátenni a játékunkhoz, amíg a pályán volt. Az Isakra fellőtt labdákat pedig senki nem követte a középpályáról. Hogy akarunk így nyerni? Pontatlanok voltunk és csak a szerencsének és Pope-nak köszönhetjük, hogy nem kaptunk ki. Howe is lehetne kicsit merészebb. Simán benne volt a meccsben, hogy nyerünk. Az első félidőben letámadtunk, a másodikban pedig csak vártuk a labdát hátul. Kezdek aggódni, mert a Leeds ellen és az Arsenal ellen sem tudtunk kapuba találni. A Fulham ellen is épphogy kotortunk egy nyomorult gólt a végén, és most ez a meccs... Olyan mintha Isak visszatérése megzavarta volna a fejeket. Sokan mondták a lelátón, hogy veretlenségi sorozat... ha nem szerencsétlenkednek nekünk össze a Fulham védői egy gólt, akkor nyeretlenségi sorozat lenne, ami 4 bajnoki óta tart... és akkor ott volt még a Sheffield Wednesday elleni meccs is. Össze voltunk zsúfolva egy omladozó stadionban... mi az életünket kockáztatjuk, ezek meg lazsálnak a pályán. Elfogadhatatlan, ami a pályán folyik. Azokat a szurkolókat, akik meg örülnek legszívesebben bedobnám a pályára... lehet veszélyesebbek lennének a kapura. Naggyá tettük a Crystal Palace kapusát. Ha leszúrtunk volna egy lécet a kapu közepébe, pont ugyan annyi védése lett volna, mint a kapusuknak. Nevetséges, hogy nem tudjuk eltalálni a kapu szélét... BL álmok.. szedjük össze magukat, mert gyorsan kiesés lehet a kupából is, és a 4. helyről is kicsúszunk, ha ezt a játékot folytatjuk. Egy nagy nulla volt a teljesítményünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr7518031500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása