Newcastle United Blog - Újkastély

Allan Saint-Maximin - van gond vele

2023. január 16. - Ruzsinszki Ádám

Allan Saint-Maximinnek bizonytalan a helyzete. Eddie Howe több problémát is feltárt a támadóval kapcsolatban. Első körben azt hangsúlyozta, hogy a sok és folytonos egymásutáni sérüléseket követően a kondíciója nagyon nehezen jön vissza. Illetve a rendszeres sérülések miatt nem is szeretnék erőltetni, hiszen nincsen rosszabb annál, minthogy a türelmetlenség miatt további hetekre visszasérüljön, és a teljes regenerációja még hosszabb időt vegyen igénybe.

maximin1.jpg

A másik probléma, hogy Allannek nem erőssége a védekezés, és nem is helyez kellő figyelmet arra, hogy ezen a területen fejlődjön. Azt is látjuk, hogy a védelem jól össze van rakva, és ezt a kapott gólok száma is jelzi. Az egész csapat egységesen védekezik, ha kilóg ebből valaki, az megnehezíti a többi játékos dolgát. Alain pedig soha nem figyelt oda a védekezési sémák betartására. Ezért nagyon nehéz dolga van most, hogy kellően felkészültnek vallja Howe, és nagyobb szerepet is merjen adni a szélsőnek. 

Harmadiknak pedig Howe osztja azt az elterjedt véleményt, hogy győztes csapaton ne változtass. Ezt látjuk Longstaff folyamatos kezdőben szereplésén is. Sokan kritizálják a sokat dolgozó Longstaffot, de amig a csapatnak jól megy, addig jó a kémia és nem akar ebbe belerondítani a menedzser. Ennek az áldozata is lehet Alain Saint-Maximin. 

Nehéz dolga lesz a franciának, ha be akar kerülni a kezdőbe, de ha ez nem fog neki sikerülni, akkor simán a távozók listáján láthatjuk a nevét. Sokan szeretik a kreatív játékáért, mert sok embernek ő és a hozzá hasonló játékosok jelentik a foci szépségét, de ebben a pénzügyileg feszes világban az eredmények döntenek. 

Így nincs más választás, folytatják a regenerációs edzéseket, és a Howe legénység pedig edzéseken próbálja oktatni, és fejleszteni a francia védekezési képességét. Egyébként ezt a fajta hiányosságát emelte ki a francia szövetségi kapitány is, állítólag emiatt nem gondot rá komolyabban a VB keret hirdetésénél sem. Tehát több helyről jön a jel, és remélem észreveszi a technikás szélső, hogy fejlődni kell, mert ha ezt nem teszi meg, akkor könnyen egy pénzes bajnokságban találja magát, ahol tétnélküli mérkőzéseken fog cselezgetni másod- harmadosztályú védők ellen...

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr8918027252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása