Newcastle United Blog - Újkastély

Gól nélküli döntetlen a Crystal Palace ellen, vitatott körülmények között

2022. szeptember 04. - Gyul4

nu-palace.jpgA Newcastle United hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Crystal Palace ellen a Premier League hatodik játéknapján. A második félidőben Tyrick Mitchell öngólt szerzett, azonban a gólt a VAR közbelépése után érvénytelenítették...

Eddie Howe a már-már szokásos 4-3-3-as játékrendszerben küldte pályára a csapatát a Crystal Palace ellen. Pope-pal a kapuban, Trippier, Schär, Bomtan és Targett négyessel a védelemben. A középpályán ezúttal Longstaff, Willock és Joelinton kaptak lehetőséget, míg a támadósorban pedig Almirón, Fraser és a Liverpool ellen góllal debütáló Isak.

A Newcastle remekül kezdte a mérkőzést, az első néhány percet a Crystal Palace kapuja előtt töltötték el a Szarkák, ám az első lövés így is a vendégek előtt adódott Wilfried Zaha révén.

A hazaiak első helyzete a 15. percben adódott. Joachim Andersen eladott passza után a fél pályától egyedül vihette a kapusra labdát Isak, azonban nem sikerült bevennie Guaita kapuját. A kapusba emelte a labdát.

A 26. percben egy Pope bravúrt jegyezhettünk fel, Jean-Phillipe Mateta közeli próbálkozását sikerült hárítania.

A 34. percben több lehetősége is volt a Szarkáknak arra, hogy megszerezzék a vezetést. Előbb Botman fejesénél védett nagyot Guaita, majd a lecsorgónál nagyot mentettek a Crystal Palace védői az érkező Joelinton elől. Végül újra Botman elé került a labda, akinek a megpattanó lövése után a kapu fölé szállt a labda.

Alig egy perccel később még közelebb került a vezetés megszerzéséhez a Newcastle. Almirón tizenhatoson kívülről leadott lövése után a kapufáról jött ki a labda. Nem sokkal később egy kontra során Almirón centerezett középre Isaknak, akinek a tizenhatosról leadott lövését könnyedén tudta fogni Guaita.

A félidőre 0-0-ás játékállásal vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

 A második félidő 50. percében megszerezte a vezetést a Newcastle. Egészen pontosan szerezte volna, amennyiben a VAR-szobában hozzáértők ültek volna... Trippier szabadrúgása után Botman fejelt középre, Mitchell pedig öngólt szerzett (aki Willockot lökte Guaitanak az öngól előtt...). A játékvezető totál érhetetlen módon kifelé szabadrúgást ítélt... Jó lenne ha végre olyan emberek ülnének a VAR-szobában, akik értenek is hozzá. Vicc, hogy nincs semmilyen következménye sem a hibáiknak azok után, amit hétről-hétre bemutatnak. 

Az 59. percben Longstaff pazar labdája után Almirón került helyzetbe, azonban a mellel átvett labdája után kapásból csúnyán a kapu mellé lőtt.

A 73. percben a Crystal Palace került közel a vezetés megszerzéséhez. Azonban Edouard közeli próbálkozását hárítani tudta Pope.

Ezután egy egy újabb nagy Newcastle lehetőséget jegyezhettünk fel. Isak remekül passzolt külsővel Willocknak, akinek a rövid alsó sarokba tartó lövését bravúrral tudta hárítani Guaita.

Newcastle United - Crystal Palace 0-0

Newcastle: Nick Pope, Kieran Trippier, Sven Botman, Fabian Schär, Matt Targett (79' Dan Burn), Sean Longstaff, Joe Willock, Joelinton, Ryan Fraser (70' Elliot Anderson), Miguel Almirón (70' Jacob Murphy), Alexander Isak (90+ 2' Chris Wood).

Crystal Palace:Vicente Guaita, Joel Ward, Marc Guehi, Joachim Andersen, Tyrick Mitchell (63' Nathaniel Clyne), Jeffrey Schlupp, Cheick Doucoure, Eberechi Eze (62' Michael Olise), Jordan Ayew, Jean-Philippe Mateta (63' Odsonne Edouard), Wilfried Zaha.

Játékvezető: Michael Salisbury
Nézőszám: 51 863

 

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr3717923631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása