Newcastle United Blog - Újkastély

Shelvey: "Csak magunkkal foglalkozunk"

2022. február 07. - Gyul4

shelvey.jpgJonjo Shelvey nyilatkozott az Everton elleni bajnoki mérkőzés előtt.

Jonjo, három hete már, hogy nem léptél pályára a St James' Parkban. Mit éreztél most, hogy itt edzettetek?

"Jó volt újra itt lenni a stadionban. Azt hiszem, azért edzettünk most itt, hogy az új fiúk hozzászokhassanak a környezethez. Most üres volt a stadion, de hozzászoktunk, hogy a mérkőzéseken tele van."

Két héttel ezelőtt nagyon fontos győzelmet arattatok a góloddal a Leeds United ellen. Milyen érzés, hogy ilyen sokat kellett várni a következő tétmérkőzésre?

"Azt mondtam a győztes mérkőzés után, hogy szívesebben játszanám a következő mérkőzést korábban, mert könnyebb lenne így lendületbe kerülni egy újabb győzelemmel. Sajnos nem így történt, de két sikeres hetünk volt így is. Először is egy nagyszerű hetet töltöttünk el Szaúd-Arábiában, egy hete pedig már a keddi mérkőzésre készülünk keményen."

Gyakorlatilag közvetlenül a Leeds elleni mérkőzés után felszálltál a Szaúd-Arábiába tartó repülőgépre. Mennyire volt hasznos számodra ez az utazás?

"Nagyon hasznos volt. Rengeteg edzésünk és integrációs tevékenységünk volt ott, szóval nagyon tetszett. A barátságos mérkőzésünket megnyertük, így ezúttal is megérezhettük a győzelem ízét, ami jó dolog. Most pedig már várjuk az Everton elleni bajnoki mérkőzést."

A visszatérésed óta három új játékos csatlakozott a klubhoz, és edzett már veled. Mennyire befolyásolta az új játékosok érkezése a csapatot?

"Minden egyes csapatnál, ha új játékos érkezik a klubhoz, az a csapatot erősíti. Ez ilyenkor egy kis bizonytalanságot okoz, mert nem tudod, hogy játszani fogsz-e, de ez jó, mert növeli a versenyszellemet. Őszintén szólva valószínűleg szükségünk volt már erre. Mindenki hamar alkalmazkodott a kerethez, meglátjuk, mi sül majd ki belőle."

Mit gondolsz az új játékosok miatt több önbizalmatok lesz a mérkőzéseken?

"Azt hiszem, nagyon jól sikerült a csapat megerősítése januárban. Néhányan közülük már ismerik a Premier Leaguet, ami szerintem segítség lesz a számukra. Úgy gondolom, ők erre tudnak majd építeni. Szerintem minden rendben lesz az új igazolásainkkal."

Azt az Evertont fogadjátok, amelynek új menedzsere lett, és amelyhez szintén új játékosok csatlakoztak az átigazolási időszakban. Ez befolyásolja a felkészüléseteket?

"Az Evertonnak nagyon jó csapata van, mindegy, hogy ki fog játszani náluk, ez nem befolyásol minket, mi csak tesszük a dolgunkat. Két hete erre a mérkőzésre készülünk, és úgy gondolom, a menedzserünk jó taktikát készített össze erre a találkozóra. Készen állunk a harcra."

Amennyiben nyertek, október eleje óta először kerülhettek ki a kieső zónából, az Everton pedig odakerülhet. Mennyire fontos, hogy ez így történjen?

"Nem azért lépünk pályára, hogy az Evertont a kiesés szélére sodorjuk, hanem azért, hogy újra győzzünk. Mi csak magunkra koncentrálunk, és tudjuk, elég erős szakmai stábunk van ahhoz, hogy kilábaljunk a jelenlegi helyzetből. Úgy gondoljuk, ehhez az első lépést a Leeds United elleni mérkőzéssel már megtettük, Most folytatnunk kell ezt az utat."

A bejegyzés trackback címe:

https://newcastleunited.blog.hu/api/trackback/id/tr3717277280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása