Newcastle United Blog - Újkastély

Longstaff: "Eléggé érzelmes este volt"

2023. február 02. - Gyul4

Sean Longstaff volt a Newcastle United hőse a Southampton elleni Ligakupa visszavágón (2-1).

longstaff2.jpg

A Szarkák középpályása két rúgott góllal zárta a mérkőzést, csapata pedig bejutott a döntőbe, ahol a Manchester United lesz az ellenfelük. Talán nem meglepő, hogy a mérkőzés után boldogan nyilatkozott Sean.

Tovább

Howe: "Ez a párharc még nem ért véget"

2023. január 31. - Gyul4

Ma este a Newcastle United hazai pályán fogadja a Southamptont a Ligakupában. A Szarkák előnyös helyzetből (az első mérkőzésen 1-0-ra nyertek idegenben) várják a visszavágót.

eddie1.jpg

Howe szerint azonban még korán sincs lefutva ez a párharc.

Tovább

Crystal Palace elleni statisztikák

Meccs értékelés a statisztikai mutatók tükrében.

Labdabirtoklásban 60%-ban nálunk volt a labda. Majdnem dupla annyi jó passzunk volt, mint a Crystal Palace játékosai. Newcastle 525 passz próbálkozásból 408 jó passzt hajtott végre, ami 78%-os pontosság. Az ellenfélnek 345 próbálkozásból csupán 226 sikeres passz volt, ami 66%. 

Boncolgassuk ki a passzokat. Azt szeretnénk látni, hogy a statisztikák alapján mennyire érdemeltük volna ki a 3 pontot, ha találtunk volna egy gólt. Így figyelembe vesszük az ellenfél lejobb statisztikáit is. 

statistics.jpg

Legpontosabban Nick Pope passzolt, aki 23 próbálkozásból 21 sikeres volt (91,3%). Ami érdekes, hogy a rövid passzok és a közepes passzok területén 100%-os a mutatója 7 rövid és 6 közepes passza volt tökéletes. A hosszú labdái esetében csak 80%-os a pontosság (10ből 8 sikeres). 

Tovább

Crystal Palace elleni meccs elemzése 0-0, és egy nagy 0

Az egész mérkőzést figyelembe véve jobbak voltunk, domináltuk a mérkőzést, de sajnos semmire nem volt elég. Ha pontozásos lenne az pontosztás, akkor örülhetnénk csak. De annak ellenére, hogy szinte végig domináltuk a mérkőzést, a legnagyobb helyzetet mégis a Crystal Palace-nak sikerült kidolgoznia, vagy mondhatjuk úgy, hogy a védelmünknek sikerült összeszerencsétlenkednie. A második félidőben egy kapu előtti bolondokháza előtt Pope újra bizonyított, ezzel megszerezte a szezonban a 12. clean sheetjét a csapat és a kapus. Szerintem a mérkőzés legjobbja is ő volt ezzel az egy megmozdulással. 

0-0.jpg

Szeretnék nektek bemutatni két szurkolót, akiket meg fogunk kérni, hogy elemezzék a mérkőzésen látottakat. Az egyik a newcastle-i születésű Possey Tiewe, aki másik pedig Neveri Nough, aki Gateshead városából jár meccsekre. Mindketten járnak minden mérkőzésre, és így őket fogjuk megkérni, hogy osszák meg a véleményüket a meccsekről.

Tovább
süti beállítások módosítása